30. 09. 2020.

Granični prelaz Šid otvoren, na Bartovcima kolona kamiona

Na graničnom prelazu Batrovci prema Hrvatskoj i dalje je na snazi zabrana prolaska teretnih vozila u tu zemlju, zbog čega je formirana kolona od oko 15 km.

Prelaz Šid bio je tokom noći blokiran zbog velikog broja izbjeglica koje su se našle na ničijoj zemlji kada je počela da pada kiša.

One su autobusima prevezene do prihvatnih centara u Srbiji. Prelaz je ponovo otvoren jutros u 05.45h i putnički saobraćaj se odvija normalno, javio je RTS.

S druge strane Tanjug jutros prenosi da građani sa srpskim pasošima mogu nesmetano, iz okolnih zemalja, da uđu u Hrvatsku, dok je i dalje na snazi zabrana ulaska u Hrvatsku vozilima registovanim u Srbiji, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije (AMS S).

Putnički teminali su na graničnom prelazu Batrovci otvoreni u oba smjera, sem što u Hrvatsku mogu ući samo državljani sa srpskim pasošima, dok je i dalje na snazi zabrana ulaska vozilima koja su registrovana na području Srbije.

Na snazi je, takođe, zabrana ulaska teretnim motornim vozilima na ulasku u Hrvatsku na graničnom prelazu Batrovci, sem za teretna vozila koja prevoze kvarljivu robu.

Višesatna i duga zadržavanja kamiona su i na graničnom prelazu Sremska Rača sa Bosnom i Hercegovinom, dok je saobraćaj za teretna vozila na graničnom prelazu Mali Zvornik na izlazu trenutno obustavljen, saopšteno je iz AMS Srbije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender