19. 09. 2020.
Linta: Najava vojne parade povodom “Oluje” je skandalozna

Linta: Najava vojne parade povodom “Oluje” je skandalozna

Linta: Milanovićeva izjava da su Srbi varvari je šovinistička

Predsjednik Koalicije udruženja izbjeglica u Srbiji Miodrag Linta ocijenio je kao uvredljivu i šovinističku izjavu hrvatskog premijera Zorana Milanovića da su Srbi varvari.

“Navedena izjava predstavlja vrhunac primitivnog ponašanja Milanovića jer iz nje proizlazi da su tobože Hrvati civilizovaniji i više vrijedni od Srba”, saopštio je Linta.

Linta je pozvao dvoje potpredsjednika i ministara iz reda Srba u hrvatskoj Vladi Milanku Opačić i Branka Grčića da javno osude antisrpsko ponašanje predsjednika Vlade Hrvatske.

On je pozvao i funkcionere i članove Socijademokratske partije Hrvatske iz reda Srba da na partijskim organima traže osudu Milanovićeve uvredljive i šovinističke izjave da su Srbi varvari.

Linta apeluje da Evropska unija izvrši jak pritisak na Milanovića da ukine besmislene zabrane i da se počne ponašati pristojno i civilizovano.

“Nasuprot tome, premijer /Srbije Aleksandar/ Vučić se, svojom izjavom da neće uvesti zabranu ulaska automobila i autobusa sa hrvatskim registracijama u Srbiju i da su građani Hrvatske dobrodošli u našu zemlju, pokazao kao ozbiljan i odgovoran lider”, zaključio je Linta.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender