22. 09. 2020.
Migranti idu u kuće bogatih

Migranti idu u kuće bogatih

Migranti idu u kuće bogatih

Neke berlinske opštine namjeravaju da iznajme za izbjeglice luksuzne kuće i stanove koji su sada prazni, dok bi država vlasnicima isplaćivala novac za rentu.Ideja je da budu iznajmljni stanovi i kuće koji su godinama bez stanara i predstavljaju drugu ili treću imovinu bogatih.

Iznajmljivanje bi bilo obavezno, a vlasnicima bi država isplatila novac za rentu u iznosu uobičajenom za dio grada u kojoj se kuća ili stan nalaze.

Ovu mjeru predložili su Zeleni, a Socijaldemokrati (SPD) daju podršku.

Belin ima hroničan nedostatak stambenog prostora, pa je ovo jedan od načina da se izađe u susret izbjeglicama.

Međutim, dio javnosti provjerava zakonitost ovakve transakcije i predložene naknade, uz ocjenu da bi vlasnici sami trebali da određuju iznos za iznajmljivanje.

Analitičari sugerišu da bi ovakva mjera mogla da izazove negativan odnos prema izbjegličkom valu i da osnaži desne opcije u NJemačkoj.

Već su se oglasili pripadnici desnice, a Melani Ditmer, portparol njemačkog pokreta Pegida /Evropski rodoljubi protiv islamizacije Zapada/ optužuje kancelara Angelu Merkel da od Evrope pravi “svjetski klozet”.

Ovaj pokret bio je međi učesnicima desnog protesta u Parizu, na kome je spaljena zastava EU i negodovanao zbog “poplave” migranata u Evropi.

Pokret SIEL /Suverenitet, Nezavisnost i Sloboda/ organizovao je demonstracije na kojima su dominirale parole: “Naši prije drugih” i “Više granica – manje bijede”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender