19. 09. 2020.
MOGUĆE OTVARANJE TRŽNOG CENTRA SRPSKE U SANKT PETERBURGU

MOGUĆE OTVARANJE TRŽNOG CENTRA SRPSKE U SANKT PETERBURGU

MOGUĆE OTVARANJE TRŽNOG CENTRA SRPSKE U SANKT PETERBURGU

Predsjednik Odbora za razvoj preduzetništva Sankt Peterburga Elgiz Kačajev izrazio je očekivanje da će se privredna saradnja između ovog grada i Republike Srpske razvijati i najavio mogućnost otvaranja tržnog centra Srpske u Sankt Peterburgu.

Kačajev je rekao da je privredna delegacija iz Sankt Peterburga pozvala predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da u decembru učestvuje na Sveslovenskom forumu u ovom gradu.

On je prilikom posjete delegacije banjalučkom selu Piskavica izrazio zadovoljstvo utiscima iz Republike Srpske i najavio njenu promociju u medijima iz Sankt Peterburga.

“Utisci su odlični, a mi nemamo posebnu tradiciju kao što je srpska krsna slava. Ona je fascinantna i mislim da će srpski narod uvijek biti snažan jer ima takve običaje”, rekao je Kačajev.

Kada je riječ o turističkoj saradnji između Sankt Peterburga i Republike Srpske, Kačajev je napomenuo da će ruska delegacija po povratku imati mnogo toga da kaže o ponudi Repubike Srpske.

“Postoji ruska poslovica koja kaže da je bolje jednom vidjeti nego sedam puta čuti. Nadamo se da ćemo razvijati odnose između Sankt Peterburga i Republike Srpske i možda bismo eventualno otvorili tržni centar Republike Srpske u ovom gradu”, rekao je Kačajev.

delegacija rusije 2 063488

Ruskoj delegaciji su u Piskavici predstavljeni tradicionalni narodni običaji, krsna slava i specijaliteti tradicionalne kuhinje.

U privrednoj delegaciji iz Sankt Peterburga nalaze se i predstavnici desetak ruskih kompanija, među kojima su “Instrem” /distribucija tekstilnih proizvoda/, “Maršal” /građevinski radovi/, trgovinska kuća “Neva SPB” /isporuka hrane/, “Petrobalt-SPB” /proizvodnja rezane građe/, “Titan” /izdavačka djelatnost, organizatori konferencija, sajmova/, “KomGruz” /usluge transporta/, te predstavnici Gradskog turističkog informacionog biroa.

Organizatori posjete delegacije ruskih privrednika Republici Srpskoj su Vlada i Privredna komora Srpske

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender