25. 09. 2020.

Šokantno otkriće: Nikola Tesla pravio planove za svemirski brod!

Naš najveći naučnik, Nikola Tesla, pored svih svojih projekata vezanih za struju, navodno je radio i na konceptu letjelice (svemirskog broda) koji bi funkcionisao po principu elektromagnetnog polja.

Patent ove letjelice zaplijenila je američka Nacionalna bezbjednosna agencija (NSA).

Trup Tesline letjelice zamišljen je da se napravi od tanke i fleksibilne keramike koja je dobar električni izolator, nezapaljiva je i otporna je na ekstremno niske i visoke temperature. Takođe je dosta tvrda, a i elektromagnetni talasi lako mogu da prolaze kroz nju.

Tesla je takođe osmislio način za zaštitu letjelice od malih meteorita i kosmičkih zraka, kako bi posada u njoj bila sigurna.

Pogon za ovo čudo od letjelice vjerovatno bi bio fisioni ili fuzioni reaktor za dalja putovanja, dok bi se za neka kraća koristio oksihidrogen.

Zahvaljujući tehnologiji kojom bi Teslina letjelica bila opremljena na dnevnom svjetlu ona bi djelovala kao da je okružena vatrom, a sve zbog magnetne distorzije svjetla.

Nažalost, ova letjelica nikada nije ugledala svjetlost dana. Tesla je bankrotirao početkom 20. vijeka, pa iako su teorija i eksperimenti sa ovom letjelicom bili tačni, niko nije želio da ovaj projekat isfinansira do kraja.

Da li će u budućnosti neko uspjeti da napravi ovu revolucionarnu letjelicu, ostaje nam da vidimo.

(Telegraf)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender