29. 09. 2020.
NSRS: Usvojene izmjene zakona, studenti će imati još dva ispitna roka

NSRS: Usvojene izmjene zakona, studenti će imati još dva ispitna roka

STUDENTI TRAŽE SMANJENJE NAKNADE ZA OBNOVU GODINE

Unija Studenata Srpske zajedno sa Predsjedništvom Studentskog parlamenta i predstavnicima fakultetskih saveza studenata, na današnjem sastanku u Banjaluci, održanom povodom odluke banjalučkog Univerziteta kojom je kvota za izračunavanje dodatne naknade koju plaćaju studenti koji obnavljaju godinu povećana za tri puta odnosno sa 150 na 440 KM, donijela je zaključak da studenti ne plaćaju novu cijenu obnove do trenutka dok se ona ne koriguje.

Od Vlade Republike Srpske zatraženo je da što prije donese odluku o proširenju liste za novoupisane studente na oba javna univerziteta, na osnovu procenta od prethodne školske godine, kao i da cijena školarine bude ista kao i do sada.

Iz Unije studenata Srpske saopšteno je da studenti traže i da status apsolventa steknu studenti koji su ispunili sve predispitne obaveze, kako im je i “obećano na osnovu usmenog dogovora studentskih organizacija i rukovodstva Univerziteta u Banjaluci”.

Iz Unije su poručili da će, ukoliko se njihovi zahtjevi ne uvaže, biti primorani na ostale demokratske načine izražavanja nezadovoljstva.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender