22. 09. 2020.
Sve spremno za akciju uklanjanja bombe

Sve spremno za akciju uklanjanja bombe

Sve spremno za akciju uklanjanja bombe

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović saopštio je da je sve spremno za akciju uklanjanja avio-bombe iz rijeke Vrbas ispod Gradskog mosta, koja će biti provedena u nedjelju, 27. septembra.

Gavranović je ponovio apel građanima koji žive u krugu od 400 metara od mosta da najkasnije do 8.30 časova napuste stambene objekte i taj reon, dok stanovnici u krugu od 800 metara mogu ostati u objektima, ali im je zabranjeno kretanje dok traje akcija.

“Molimo građane da striktno poštuju naredbe organa bezbjednosti i da nam olakšaju da akciju provedemo u što kraćem vremenskom roku, a što je moguće ukoliko sve bude kako treba”, rekao je Gavranović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Procjenjuje se da u navedenim rejonima živi više od 10.000 stanovnika.

Planirano je da akcija bude provedena u periodu od 9.00 do 11.00 časova.

Načelnik Centra javne bezbjednosti Banjaluka Boško Pandža rekao je da će blokada saobraćaja i kretanja u prvoj i drugoj zoni početi najkasnije do 8.30 časova.

On je dodao da će biti obezbijeđen i put kojim će bomba biti transportovana na Manjaču, gdje će na poligonu biti i uništena.

Avio-bombu iz Drugog svjetskog rata, engleske proizvodnje i težine 466 kilograma, pronašli su ronioci.

U akciju uklanjanja bombe uključeni su predstavnici grada, Republičke uprave Civilne zaštite, Ministarstva unutrašnjih poslova, Vatrogasna brigada, Dom zdravlja, Ronilački klub “Buk” i brojne druge institucije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender