21. 10. 2020.
Uprkos blokadama na granicama stigli gosti na Sajam u Banjaluku (Video)

Uprkos blokadama na granicama stigli gosti na Sajam u Banjaluku (Video)

Uprkos blokadama na granicama stigli gosti na Sajam u Banjaluku (Video)

Nikakve blokade nisu ih spriječile da dođu na Sajam turizma u Banjaluku. Nisu stigli u fići, ali se na štandu Turističke organizacije Kragujevca mogu vidjeti neki drugi, autentični simboli. Po mnogo čemu, kragujevčani su prvi.

“U Kragujevcu je napisan i usvojen prvi ustav, prvi teatar, prva gimnazija, začeci univerzitetskog obrazovanja, a možda niste ni znali da je u Kragujevcu upaljena prva električna sijalica, štampane prve Novine serbske”, priča Snežana Milisavljević, direktor Turističke organizacije Kragujevac.

Aronija, med, rakija-imaju čime da se pohvale i ostali izlagači na sajmu. Na otvaranju, najveća gužva, na standu Radivoja Kuzmanovića. Kada je rakija u pitanju, kaže, nijedna se ne odbija.

“Ja najviše ponudim šljivovicu, jer ju i ja pijem, ali ni jedna rakija nije za odbaciti. Ja ne znam, kada bi meni nudili koju bi izabrao”, priča Rade Kuzmanović.

Svoje mjesto na Sajmu, pronašao je i pčelar Jelenko Kasalović iz Piskavice. Kaže da ima posjetilaca, ali se boji da će biti malo kupaca.

Za tri dana, koliko sajam traje, građanima Banjaluke predstaviće se 100 izlagača iz Republike Srpske i regiona.

“Ovo nije prilika da samo građani Banjaluke i posjetioci vide šta nudi turističko tržište, nego i prilika da se Banjaluka dodatno promoviše kao turistička destinacija”, rekao je Ostoja Barašin direktor Turističke organizacije Banjaluka.

Predstavnike Turističke organizacije Banjaluka, raduje činjenica da niko od izlagača nije odustao od Sajma, iako mu je termin pomjeren za nekoliko dana. Otvoren je do subote.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender