30. 09. 2020.
Krenula druga rafting regata Banjaluka- Beograd

Krenula druga rafting regata Banjaluka- Beograd

Regata BL-BG: Rafteri stigli do Šamca

Etapu od Novog Grada do Šamca sa članovima Rafting kluba “Kanjon” iz Banjaluke zajedno su veslali i članovi Kajak kanu i rafting kluba “Ušće” iz Šamca, saopšteno je iz “Kanjona”.
“Prije svega, želim da zahvalim rafterima `Kanjona` na svemu što su prošle godine uradili prilikom spašavanja ljudi i materijalno tehničkih sredstava iz poplavljenog Šamca. Ovim dočekom učesnika regate, željeli smo im se bar djelimično odužiti na svemu što su učinili za naš grad. U Šamcu danas radimo na projektu uređenja korita rijeke Save čija je vrijednost 700.000 KM zajedno sa opštinom Odžak”, istakao je Marinković.

Rafteri banjalučkog “Kanjona” zahvalili su na podršci koji su im pružili mještani Šamca, predstavnici lokalne administracije i članovi lokalnog Kajak kanu i rafting kluba “Ušće”.

“Vaša podrška nam mnogo znači da istrajemo na projektu kojeg smo pokrenuli prije tri godine, a to je povezivanje svih lokalnih zajednica na plovnom putu Vrbasom i Savom, od Banjaluke do Beograda”, naglasio je predsjednik “Kanjona” Aleksandar Pastir.

Nakon kraćeg odmora u Šamcu, učesnici regate nastavljaju put rano ujutro, kada je prema planu i programu predviđeno da se izvesla etapa od Šamca do Tolise.

Predsjednik Kajak kanu i rafting kluba “Ušće” Slobodan Pisarević rekao je da će
četvorica Šamčana nastaviti put prema Srbiji zajedno sa učesnicima regate koji su na plovni put dug 505 kilometara, krenuli iz Banjaluke.

Regata će, prema programu, 2. oktobra uveslati u Srbiju, a šest dana kasnije stići će u Beograd.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender