26. 09. 2020.
Albanska provokacija prekinula meč Srbija – Albanija (VIDEO)

Albanska provokacija prekinula meč Srbija – Albanija (VIDEO)

ALBANIJA-SRBIJA: Nema drona, ali dolazi Vučić

Citirajući izjavu predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića, list “Sport” piše da će srpski premijer Aleksandar Vučić biti uz nacionalni tim u Elbanasanu, 8. oktobra kada će biti odigran meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Albanije.

“Ide i premijer Vučić, a uz njega nema straha. Sa njim smo mnogo jači”, izjavio je Karadžić, prenosi “Sport”.

Pored premijera, uz srpsku delegaciju biće i grupa policajaca u civilu iz Ministarstva unutrašnjih psolova Srbije.

“Imali smo poslednji sastanak sa predstavnicima MUP-a. Sve smo se dogovorili. Niko od nas koji idemo nema strah za svoj život. Imamo uveravanja od albanskih predstavnika da će sve proteći u najboljem mogućem redu. Lično sam sa predsednikom Fudbalskog saveza Albanije Armandom Dukom, pričao na temu bezbednosti i izneo mi je fakte koji govore da incidenata ne bi trebalo da bude”, dodao je predsednik FSS.

Srpska reprezentacija će od sletanja na aerodrom u Tirani, odakle će autobusom do mesta Elbanasa, imati 24-satnu pratnju, a hotel u kojem će boraviti fudbaleri, stručni štab i delegacija FSS biće “hermetički zatvoren”, odnosno “ni ptica neće moći da proleti”.

Prištinski list “Koha ditore” objavio je u utorak da albanska policija sprovodi velike mere da utakmica prođe u najboljem redu i da će preduzeti rigorozne mere. Jedna od njih je da će na krovovima biti postavljeni snajperisti(!?) i da će nad gradom kružiti helikopter.

Navijačima će biti zabranjeno da nose majice sa mapom tzv. Velike Albanije, čija je zastava na dronu bila povod za prekid meča u Beogradu. Takođe, navijač koji bude napravio i najmanji incident na utakmici biti izbačen sa stadiona.

UEFA je uputila ozbiljno upozprenje Albanskom savezu da je sva odgovornost na organizatoru meča i da ne sme da postoji tolerancija prema onima koji budu pravili probleme.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender