27. 09. 2020.
Nezadovoljstvo putnika zbog kašnjenja autobusa

Nezadovoljstvo putnika zbog kašnjenja autobusa

Gradnja stanice za prigradske autobuse počinje u oktobru na Malti

“Javna nabavka za izvođača radova je u toku i očekujemo da će sve procedure u vezi s tim biti okončane do kraja oktobra, nakon čega će se pristupiti potpisivanju ugovora i izvođenju radova”, rekao je Slavko Davidović, šef Odsjeka za saobraćaj u Gradskoj upravi.

Iz Gradske uprave naglašavaju da izgradnjom parking prostora između ulica Trive Amelice i Bulevara srpske vojske putnici ne gube ništa, već, naprotiv, da će biti podignut kvalitet usluga u javnom prevozu.

“Putnici neće morati da pješače do novoizgrađenog parkinga, odnosno terminala, već će moći da autobuse čekaju i na stajalištu ‘pozorište’ preko puta Fabrike duvana jer će autobusi sa Malte ići glavnom ulicom (Kralja Petra I Karađorđevića), skretati desno kod stare zgrade Vlade, te opet desno u Ulicu Prvog krajiškog korpusa i dalje prema Rosuljama nastavljati dosadašnjom trasom”, kažu iz ovog odsjeka.

Okvirna površina koju će zauzeti planirani terminal sa pratećim sadržajima iznosi oko 3.500 kvadratnih metara, a kapacitet će biti 20 parking mjesta.

U “Autoprevozu” kažu da su se prevoznici složili s ovim rješenjem, ali da će se vidjeti kako će sve funkcionisati u praksi.

Dragan Ritan iz “Žak tursa” govori da oni nisu upoznati s ovim rješenjem i da nisu sigurni kako će sve funkcionisati.

Iz Gradske uprave nismo dobili odgovore na pitanja koliko košta izgradnja novog terminala, kao ni šta će biti sa starim stajalištem. Terminal, odnosno parking za autobuse kod Medicinske elektronike, opslužuje ukupno 200 polazaka dnevno.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender