21. 09. 2020.
Kupovao automobile pa ih nije plaćao

Kupovao automobile pa ih nije plaćao

Kupovao automobile pa ih nije plaćao

BRČKO – Nešto više od mjesec dana nakon što je osuđen za prevare s automobilima, Džemo Šečić, višestruki prevarant, ponovo će se naći na optuženičkoj klupi zbog istih krivičnih djela.

Naime, Osnovni sud u Brčkom potvrdio je optužnicu koju je Tužilaštvo distrikta podiglo protiv njega, a zbog osnovane sumnje da je ponovo varao građane kupovinom njihovih vozila s krajnjom namjerom da ne plati dogovorenu cijenu.

Optužnica tereti Šečića da je prije mjesec dana prevario dvoje ljudi za iznos od oko 4.000 KM, nakon što se kao kupac javio na njihove internet oglase o prodaji automobila.

Prema navodima optužnice, on je nakon što je od jednog lica kupio i bez plaćanja preuzeo vozilo, zamijenio ga s trećim licem, oštetivši ih obojicu upornim izbjegavanjem preuzetih obaveza.

“Pribavljeni su dokazi za osnovanu sumnju da je osumnjičeni i prijetio jednom od oštećenih da će ga ubiti nakon što je on zahtijevao svoj novac ili povrat vozila. Nakon prijetnji telefonom osumnjičeni je došao pred kuću E.H. i glasno ga dozivao da izađe vani, što je kod oštećenog i njegove porodice izazvalo osjećaj straha i ugrožene bezbjednosti”, navodi se u optužnici.

Inače, Šečiću je optužnicom predloženo produženje pritvora, koji mu je određen odmah po otvaranju istrage zbog opasnosti da bi mogao ponoviti krivično djelo.

Samir Beganović, sekretar Tužilaštva distrikta Brčko, rekao je da se radi o licu koje je dosad višestruko osuđivano za različita krivična djela.

“Par mjeseci ranije on je i osuđen za iste prevare izvršene krajem prošle i početkom ove godine na štetu tri lica, kojima su u krivičnom postupku vraćena vozila”, rekao je Beganović.

Šečiću su stavljena na teret krivična djela prevare sa propisanom kaznom zatvora do tri godine i ugrožavanja bezbjednosti s propisanom zatvorskom kaznom do šest mjeseci.

(Nezavisne)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender