26. 05. 2020.
Albanija zabranila dolazak navijača iz Srbije

Albanija zabranila dolazak navijača iz Srbije

Albanija zabranila dolazak navijača iz Srbije

TIRANA – Nedjelju dana prije dugo očekivane utakmice između fudbalskih reprezentacija Albanije i Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, zvanično je potvrđeno da na stadionu „Elbasan Arena“ neće biti srpskih navijača.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Albanije (FSA) Ilir Sadiku u četvrtak je na konferenciji za medije potvrdio odluku Saveza o negostovanju gostujućih navijača na utakmici Albanija – Srbija koja će 8. oktobra odigrati u gradu Elbasanu.

On je odbacio glasine da će navijačima nacionalnog tima Srbije biti omogućeno uživo gledanje utakmice na stadionu u Elbasanu, istakavši kako će meč biti u prilici gledati samo grupa od 70 srpskih studenata, u okviru prethodno postignutog dogovora između vlada Albanije i Srbije u Briselu.

Potvrdio je da su poduzete ogromne mjere bezbjednosti, kako bi se susret „visokog rizika“ odigrao bez ikakvih djelovanja van terena, koji bi eventualno uticali na tok utakmice.

„Svi želimo pobjedu i treba da podržimo pobjedu“, istakao je Sadiku, te ustvrdio da će jedina navijačka grupa na stadionu biti „crveno-crni“ koji su pripremili, kako je kazao, posebnu koreografiju.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Albanije kazao je da vlada veliko interesovanje za kupovinu karata za predstojeći meč.

„Bilo je oko 100.000 zahtjeva od strane albanskih navijača za kupovinu karte, tako da smo bili primorani napraviti određenu selekciju. U međuvremenu online prodaja karata je počela od 15. septembra, pa smo konstatovali da je potražnja ogromna“, kazao je Sadiku.

Na kraju je potvrdio da će utakmici, pored albanskih zvaničnika, prisustvovati i generalni sekretar UEFA-e, Gianni Infantino. U vezi dolaska srpskog premijera Aleksandra Vučića u Elbasan Sadiku se nije oglašavao, iako je njegovo prisustvo na pomenutom meču najavio predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić.

Komentariši

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender