22. 09. 2020.
Banja Luka: Otvoren vrtić u Krfskoj ulici

Banja Luka: Otvoren vrtić u Krfskoj ulici

Banja Luka: Otvoren vrtić u Krfskoj ulici

Dječija graja, igra, osmijeh ali i suze ponekog mališana obilježili su današnje otvarnje novog vrtića “Cvrčak” u Krfskoj ulici u naselju Obilićevo, čime je lista čekanja za predškolske ustanove smanjena za 50 mališana, pišu “Nezavisne novine”.

Potpuno opremljen sa najsavremnijom opremom, vrtić se prostire na 210 metara kvadratnih u sklopu kojeg će funkcionisati dvije grupe jaslička do tri godine, te mještovita za uzrast od tri do šest godina.

Prvom radnom danu “Cvrčka” prisustvovala je i Nataša Radulović, direktorka Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, koja je ovu priliku iskorsitila da se igra sa mališanima.

“Drago mi je da smo uspjeli da opremimo vrtić za 50 mališana, iako je već kapacitet popunjen. Ovdje ima kompletna oprema, krevetići, sitni inventar, didaktika i sve što je neophodno za rad predškolske ustanove, a u sve to smo uložili oko 50. 000 KM” kazala je Radulovićeva.

Navela je da trenutno opremaju novi vrtić “Srna” u naselju Starčevica koji počinje sa radom 1. novembra, takođe, za 50 mališana.

Brigu o mališanima vode četiri vaspitačice, a radno vrijeme vrtića je od šest do 17 časova.

“Iako je prvi radni dan, djeca su došla raspoložena, a mi smo prezadovljni što smo dobili nov objekat, lijepo opremljen”, govori Tatjana Mihajlović, vaspitačica.

(Nezavisne novine)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender