21. 09. 2020.

Pomozimo dječaku Sergeju

I sve bi bilo dobro i lijepo da neka jednog Velikog “ALI”…

U februaru 2012., kada je imao 9 godina, Sergej je dospio u bolnicu u Prijedoru, a zatim i nefrološku kliniku u Banjaluci, a odatle, u martu iste godine, na Univerzitetsku dječiju kliniku Tiršovu u Beogradu.

Tamo je ustanovljeno da Sergej boluje od veoma rijetke bolesti suženja nadbubrežnih arterija, koja uzrokuje ne samo nedovoljan rad bubrega, nego i izuzetno visok pritisak (preko 160). Što ima za posljedicu da strada većina unutrašnjih organa. Pored neadekvatnog rada bubrega i vida koji mu je već načet, među prvim organima na udaru je i srce, za koje više puta dnevno pije tablete. Inače, primoran je da različite tablete pije skoro svakih sat vremena!

Do sada je prošao više zahvata i operacija – u Univerzitetskoj dječijoj klinici u Beogradu mu je prvo rađena balon diletacija arterija u pokušaju da na taj način prošire arterije, ali taj zahvat nije urodio plodom.

Nakon toga mu je ugradjen bajpas u pokusaju da premoste sužene dijelove arterija…opet bez uspjeha.

Zatim je rađena i autotransplantacija jednog od bubrega – jedan bubreg mu je izvađen, zatim zaleđen, pa onda mu transplantiran tako što je postavljen u položaj drugačiji od prethodnog u namjeri da se otkloni uzrok, isto tako bez rezultata.

Troipogodišnje boli, muke, trpljenja i odricanja za jednog dječaka koji danas ima samo 12 godina!

Patnja umjesto bezbrižne mladosti, patnja koje nije mogla da ga oslobodi ni jedna tako prestižna klinika kao što je Univerzitetska dječija klinika(Tiršova) u Beogradu!! Vjerovatno najbolja na ex-yu prostoru.

Iz tog razloga su ljekari specijalisti ove klinike odlučili da ga upute na operaciju i liječenje u London.

Računi porodice Šević:

– KM : 55 211 032 066 196 06 , račun glasi na Sergeja Ševića.
– Devizni račun BA : 39 55 20 261 630 642 897 , glasi na njegovog oca Dalibora Ševića.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender