30. 09. 2020.

Banja Luka: Počeli ”Oktobarski pravnički dani”

Svečanom otvaranju skupa, koji se održava na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci, prisustvovali su, između ostalih i ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, predsjednik Ustavnog suda Republike Srpske DŽerard Selman, predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajko Kuzmanović.
Tokom “Oktobarskih pravničkih dana”, organizuju Udruženje pravnika Srpske i banjalučki Pravni fakultet, biće podneseno 88 referata 100 autora.

Savjetovanju prisustvuje veliki broj pravnika iz Srpske i Federacije BiH, kao i iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Rusije, Bjelorusije i drugih zemalja.

Svi radovi, koji će biti izneseni na ovom, 12. savjetovanju, obraditi najaktuelnija pitanja iz svih oblasti pravne teorije i prakse i biće objavljeni u časopisu Udruženja pravnika Republike Srpske “Pravna riječ”.

Predviđeno da na početku skupa bude održano plenarno zasjedanje, a nakon toga rad se nastavlja po katedrama – državno-pravna, upravno-pravna, radno-pravna, građansko-pravna, privredno pravna, međunarodno-pravna i krivično-pravna katedra.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender