19. 09. 2020.
Autobus za Drakulić čekaju po sat vremena

Autobus za Drakulić čekaju po sat vremena

VANREDNA KONTROLA: Neispravno 23 odsto autobusa u Srpskoj

Najveći broj neispravnosti odnosio se na kočioni sistem, uređaje za osvjetljavanje i svjetlosnu signalizaciju, elemente vješala, osovine, točkove i drugo, saošteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

Analizirajući podatke iz ranijih godina, zapažen je trend smanjenja broja saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju autobusi u odnosu na ukupan broj.

Akciju vanredne kontrole tehničke ispravnosti autobusa realizovali su Ministarstvo saobraćaja i veza Srpske, Asocijacija stanica za tehničke preglede, Stručna institucija za tehnički pregled vozila i Privredna komora Republike Srpske.

Cilj akcije bio je da prevoznici pripreme autobuse, dok su stanice za tehnički pregled vozila imale zadatak da besplatno kontrolišu ispravnosti i opremljenosti vozila.

U saradnji sa Asocijacijom stanica za tehnički pregled obezbijeđeno je 37 stanica na području Republike Srpske, koje su besplatno vršile kontrole, dok je u akciji učestvovalo 78 prevoznika iz Srpske.

Ova preventivna aktivnost koja tradicionalno počinje pred početak školske godine ima za cilj jačanje bezbjednosti u putničkom saobraćaju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender