23. 09. 2020.
Evo u kakvim uslovima žive ruski vojnici u bazi u Siriji (VIDEO)

Evo u kakvim uslovima žive ruski vojnici u bazi u Siriji (VIDEO)

Evo u kakvim uslovima žive ruski vojnici u bazi u Siriji (VIDEO)

Novinari su imali priliku da se uvjere u kakvim uslovima žive učesnici operacije Vazdušno–kosmičkih snaga Rusije i prateći personal ruske vojne baze u blizini mjesta Latakije.

„Za uspješnu realizaciju zadataka ruskih vojnika stvoreni su svi uslovi. U ovom trenutku u vazdušnoj bazi ’Hmejmim‘ postavljen je inženjersko–aerodromski, aerodromsko–tehnički sistem i drugi vidovi logistike. U kratkom roku sagrađeno je desetine objekata, uključujući centre sa servisiranje, skladišta materijala, poljske kuhinje. Lični sastav je razmješten u specijalnim objektima, koji su opremljeni klimom“, saopštio je ministar odbrane Igor Klimov, a prenose beogradski mediji.

Vojnici se suočavaju sa velikom količinom prašine. Uskoro se u regionu očekuje pješčana oluja.

Svijetlo–žuta prašina se uvlači svuda i stvara velike probleme tehnici i personalu koji opslužuje kompleksnu avijacionu opremu.

Drugi problem je bila voda. Oživjeli su stari vodotoranj, postavili filtere — sada se može piti direktno sa česme. Međutim, na bazu dopremaju velike količine pijaće vode u bocama.

Trpezarija se nalazi u velikom šatoru. Ručak spremaju u nekoliko kuhinja. Postoje i nove kuhinje na bazi „Uralov“, koje su nedavno bile izložene u podmoskovskom parku „Patriot“. Imaju sopstvenu pekaru koja dnevno peče tone peciva.

Vojnike hrane konzervama ribe, piletinom, borščom, salatama, kiflama. Proizvode dopremaju iz Rusije.

Ručak je standardan — supa, grečka sa piletinom, čaj, dva tetrapaka jabukovog soka i hljeb koji je ispečen prije sat vremena. Može se poslužiti i drugi put, niko riječ neće reći.

Vojnici i personal baze žive u specijalnim objektima–kontejnerima, opremljenim klimom.

Personal baze navodi da se lokalno stanovništvo odlično odnosi prema njima.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender