19. 09. 2020.
Gimnazija proslavila 120 godina

Gimnazija proslavila 120 godina

Gimnazija proslavila 120 godina

U Banjaluci je  održana svečana akademija povodom 120 godina rada banjalučke Gimnazije pod sloganom “Bilo, jeste i biće”.

Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić rekao je da Srpska može opstati i razvijati se samo kao društvo znanja.

“Gimnazija ima važnu ulogu ne samo u znanju kao učenju različitih disciplina, već i u oplemenjivanju ljudi, otkrivanju i njegovanju njihovih vještina”, rekao je Komić novinarima, nakon što je prisustvovao svečanoj akademiji.

Komić, koji je prije 40 godina bio maturant banjalučke Gimnazije, kaže da je znanje koje je stekao u ovoj školi odigralo važnu ulogu i na neki način opredijelilo njegov životni put.

Direktor banjalučke Gimnazije Zoran Pejašinović rekao je da ova škola ima mnogo energije, elana, znanja i ljubavi.

Pejašinović je rekao da Gimnazija danas ima 1.247 đaka i više od 120 zaposlenih.

Besjednik na svečanoj akademiji bio je Kolja Mićević, bivši gimnazijalac.

“Gimnazijalac je posebna vrsta učenika. On je student prije studenta. To je za mene jedan pojam i ja se još u duši osjećam gimnazijalcem”, rekao je Mićević.

Osim ministra Komića, svečanoj akademiji su prisustvovali nekadašnji učenici banjalučke Gimnazije bivši predsjednik Srpske Dragan Čavić, bivši zamjenik ministra inostranih poslova BiH Ana Trišić-Babić, te ambasador Francuske u BiH Kler Bodoni, generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić, direktori gimnazija iz Novog Sada i Novog Mesta, ugledni naučni i javni radnici, predstavnici republičkih i gradskih institucija i kulturnih ustanova, učenici i profesori.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender