01. 10. 2020.
Višegrad: Muškarac poginuo od eksplozije mine

Višegrad: Muškarac poginuo od eksplozije mine

Obustave saobraćaja zbog deminiranja u Makljenovcu

Na području Doboja od danas će zbog deminiranja dolaziti do povremenih obustava saobraćaja na lokalnom putu u Makljenovcu, na lokalitetu Razbjenjak – Putnikovo Brdo, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Saobraćaj će biti obustavljan u vremenu od 8.00 do 16.00 časova, a predviđeno je da radovi traju do 30. novembra.

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po mjestimično vlažnim kolovozima, a slabije magle ima kotlinama i pored rijeka.

Oprezniju vožnju vozačima savjetuju na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina zbog povećane opasnosti od odrona.

Na dionicama na kojima se izvode radovi saobraćaj je regulisan privremeno postavljenom signalizacijom.

Na području Doboja od danas će zbog deminiranja na lokalnom putu u mjestu Makljenovac, na lokalitetu Razbjenjak – Putnikovo Brdo dolazito do povremenih polučasovih obustava od 8.00 do 16.00 časova. Radovi će trajati do 30. novembra.

Zbog minerskih radova na lokalitetu Hidroelektrane “Bočac dva” na magistralnom putu Karanovac – Crna Rijeka na snazi su privremene obustave saobraćaja od 11.00 do 11.30 i od 13.30 do 14.00 časova.

Na ovoj dionici puta se zbog izgradnje obilaznice saobraćaj odvija naizmjenično, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Produženi su radovi na rekonstrukciji i sanaciji vodovodne i kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš. Saobraćaj se od 7.00 do 18.00 časova odvija jednom saobraćajnom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Jednom trakom saobraća se i na dionici magistralnog puta od Otoke, na granici Srpske i FBiH, do Novog Grada jedan. Vozila se naizmjenično propuštaju od 7.00 do 18.00 časova.

U toku je prva faza gradnje saobraćajnice i mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima, zbog čega je u ovom mjestu, na regionalnom putu Prnjavor – Doboj preko Stanara, izmijenjen režim saobraćaja.

Saobraćaj će se odvijati nesmetano uz povremene potpune obustave za sva vozila u trajanju od najviše 45 minuta.

Povremene potpune obustave provodiće se u periodima smanjenog intenziteta saobraćaja, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Predviđeno je da radovi traju do 31. decembra.

Preko mosta u Dragalovcima zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra.

U toku je sanacija dionice magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje, prema granici sa Crnom Gorom zbog čega će više puta u toku dana dolaziti do obustave saobraćaja koja neće trajati duže od 30 minuta.

Iz AMS podsjećaju da je na ovoj dionici na snazi zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona, a dužina osam metara.

Zbog izgradnje auto-puta Banjaluka – Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor, te na dionicama magistralnog puta Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka.

Zbog klizišta vozila saobraćaju jednom trakom na dionicama regionalnih puteva Ukrina – Gornja Vijaka i Karanovac – Mitrovići.

Na lokalitetu “Klakar Donji dva” zbog deminiranja terena na snazi je privremena obustava saobraćaja na magistralnom putu Brodsko Polje – Brusnica /granica Republike Srpske – FBiH/ u periodu od 8.30 do 15.00 časova.

Obustava saobraćaja traje pola sata, a vozila se propuštaju 10 minuta.

Na regionalnom putu Bratunac tri – Drinjača zabranjen je saobraćaj za vozila čija masa prelazi tri i po tone i za autobuse mase veće od pet tona.

Do zabrane je došlo jer su usljed prošlogodišnjih poplava urušeni desna bankina i dio saobraćajne trake do rijeke Drine.

U Federaciji BiH će zbog sanacije mosta u mjestu Želeća na dionici puta Zenica – Žepče saobraćaj biti obustavljen i preusmjeren na obilaznicu kroz naselje Rakovica.

Radovi se izvode na dionici autoputa Sarajevo sjever – Podlugovi i Sarajevo sjever – Vlakovo /vijadukt Reljevo/, zatim na magistralnim putnim pravcima Jablanica – Prozor, Doboj – Gračanica i Jajce – Banjaluka, te na sjevernom ulazu u Mostar i kroz Mostar.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender