21. 09. 2020.
OSNOVNA ŠKOLA IMA DVA DIREKTORA: Za svaku stranku po jedan!

OSNOVNA ŠKOLA IMA DVA DIREKTORA: Za svaku stranku po jedan!

OSNOVNA ŠKOLA IMA DVA DIREKTORA: Za svaku stranku po jedan!

Peru Devetaka kude i u, privremenom, školskom odboru. Nakon što je stari raspušten, odlučili su da ga smijene. Ali, uzalud.

“Bili smo kod Devetaka, predočili mu dokumentaciju, on to ne priznaje, ne priznaje ni novi školski odbor, ne priznaje odluku Ministarstva”, rekao je Dušan Kukrika, predsjednik školskog odbora.

U fotelju prvog čovjeka škole trebalo bi da sjedne nastavnik Milanko Dejanović. Međutim, to neće biti tako lako.

“Direktor škole očito je prisvojio i protokol, pečate i teku školskog odbora tako da sekretar škole ne može ni da radi a ne mogu se izdavati dokumenti tako da mi ne možemo ni napisati rješenje o razrješenju jer nemamo ga sa čim ovjeriti”, rekao je Milanko Dejanović,.

Na brojne optužbe odgovara i prozvani Devetak. Kaže da u cijeloj priči ne štima nekoliko stvari. Ne poriče za pečat i protokol ali to je, tvrdi, obezbjeđivanje dokaza zbog koga ne trpi ovjera dokumenata i rad škole. Kaže – školski odbor ne radi po zakonu a ministarstvo je obmanuto.

“Zbog toga smo i podnijeli krivičnu prijavu jer takav način ponašanja da se negdje održavaju sjednice mimo škole, u kafanama ili nekim drugim mjestima je nešto što nije u redu i nije prihvatljivo po zakonima RS”, rekao je Devetak.

Fotelja nije vječna, dodaje Devetak i traži da se poštuje zakon. Iz Ministarstva mu se, dosad, niko nije javio. Zato nama jeste. Rješenje o imenovanju novog direktora ministar je potpisao ali ovaj koji bi trebalo da odstupi, od njega ništa nije dobio. Dane Malešević ne objašnjava zašto on, ako već školski odbor nije uspio, ne razriješi direktora, iako ima izvještaj prosvjetne inspekcije.

“Upravo su to njegovi nedostaci jer je trebao prezentovati neke odluke da donese školski odbor, on je to izbjegao. Ne ulazim u razloge. I sad se pripisuje ministru i ministarstvu da su političkli djelovali u ovom slučaju. Ja bih se samo zapitao da li je politički djelovanje u onom momentu kad je diplomirani ekonomista imenovan za direktora škole”, rekao je Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture u Vladi RS.

Diploma je, čini se, najmanji problem a mnogo veći stranačka kartica. Zato mnogi u Kostajnici kažu – politika, ovdje, ipak igra svoju ulogu.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender