25. 06. 2021.
Kod NPRS postavljeni tajmeri za vozače

Kod NPRS postavljeni tajmeri za vozače

Kod NPRS postavljeni tajmeri za vozače

BANJALUKA – Tajmeri za vozače postavljeni su na raskrsnici ulica Kralja Petra i Karađorđevića i Aleje Svetog Save, kod Narodnog pozorišta RS, te na raskrsnici ulica Aleje Svetog Save i Vase Pelagića, u blizini crkve Svete trojice, iz smjera zapadnog tranzita.

Iz Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja objašnjavaju da tajmeri vozačima daju informaciju o vremenu trajanja zelenog, odnosno crvenog svjetla na semaforu.

Iz nadležnog odjeljenja podsjećaju da su tajmeri za vozače već postavljeni na istočnom tranzitu, odnosno na raskrsnici ulice Olimpijskih pobjednika i Bulevara Srpske vojske, te na raskrsnici Bulevara Petra Bojovića i Bulevara Živojina Mišića.

“Istraživanje, koje su zajednički proveli Gradska uprava i “Putevi RS” na istočnom tranzitu, pokazalo je poboljšanje protoka saobraćaja nakon postavljanja tajmera. Naime, na navedenim lokacijama, bile su postavljenje kamere koje su snimale protok saobraćaja bez tajmera i sa tajmerima, i rezultati su pokazali da je sa tajmerima protok saobraćaja poboljšan i do 20 odsto”, naglašavaju u Odjeljenju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender