24. 11. 2020.
Likvidacija u Banjaluci: Ubica došao iz Slovenije?

Likvidacija u Banjaluci: Ubica došao iz Slovenije?

Likvidacija u Banjaluci: Ubica došao iz Slovenije?

Policija nema ni naznaka ko bi mogao da stoji iza ubistva, a više istražilaca iz Banjaluke upućeno je u Ljubljanu, kako bih kolege iz Slovenije detaljnije upoznale sa istragom koja je protiv Čubrilovića vođenja u toj zemlji, zbog sumnje da se bavio krijumčarenjem kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Izvor blizak istrazi otkrio je za banjalučki Press RS da svi tragovi kojima policija raspolaže vode ka Sloveniji i nije isključeno da je ubica došao iz te zemlje.

“Ubijeni Čubrilović ne prolazi kroz policijske evidencije u BiH i sve kriminalne aktivnosti za koje je osmnjičen dovedene su u vezu sa Slovenijoom i drugim zemljama. On je u Banjaluci boravio kratko, ne duže od dva mjeseca, što je malo vremena za sticanje smrtnih neprijatelja. Nije nemoguće, ali svi tragovi sa kojima raspolažemo vode ka Sloveniji i navodnim poslovima sa drogom, zbog kojih je u julu za njim raspisana međunarodna potjernica”, rekao je izvor iz policije.

On objašnjava da je tokom boravka u Banjaluci Čubrilović kontaktirao s malim brojem ljudi. Ta licasu ispitana i svi su “prošli” operativne provjere.

“Ćubrilović je u Banjaluci bio potpuni anonumis. Nije imao bliskih prijatelja i kretao se u malom krugu ljudi. Provjerili smo sva lica s kojim je viđan u društvu i ispostavilo se da oni imaju čvrst alibi. otkrili smo i da je na dan ubistva Čubrilović više puta kontaktirao s jednom osobom u Banjaluci. Međutim, u svim tim kontaktima nije pronađeno ništa sporno, pa čak ni mogući motiv za ubistvo”, sagovornik Pressa.

Upravo zbog toga više istražilaca iz Banjaluke, s rukovodiocima kriminalističke policije na čelu, upućeno je u Sloveniju, kako bi se detaljnije upoznali sa istragom koja je vođenja protiv Čubrilovića. Ono što je istražiocima majviđe zapalo za oko jeste priča o navodnom gubitku više stotina kilograma kokaina, vrijednog između 10 i 20 miliona evra, koja je grupa krijumčara bacila u more zbog kvara na brodu, a s kojom je navodno bio povezan Čubrilović. Takođe, provjerava se i da li je Čubrilović iz Slovenije pobjegao zbog znanja da mu se sprema hapšenje ili je možda čak sumnjao da neko planira da ga likvidira.

“Press RS” podsjeća da ovo nije prva mafijaška sačekuša u Banjaluci koja se pripisuje obračunima narko-grupa, a koja do danas nije rasvijetljena. U aprilu 2013. godine, ispred ulaza u zgradu u Kozarskoj ulici u naselju Kočićev vijenac ubijen je Jasmin Imširović (47), zvani Žabin. Ubica je u njega ispalio dva metka iz pištolja, a neposredno prije pucnjave stanari su pred zgradom čuli povike “policija, policija”. Imširović je imao bogat policijski dosije i dovođen je u vezu s trgovinom narkoticima, ali i teškim imovinskim deliktima.

U februaru 2010. godine ispred vikendice u Čokorskim poljima ubijen je Rajko Pajić (45). Napadač je Pajića sačekao u dvorištu i u trenutku kada je pred vikendicom zaustavio automobil “pežo 407”, ubica je prišao vozačevim vratima i u njega je ispalio rafal od 12 metaka, od čega je smao jedan hitac u grudi bio smrtosnosan. Ubica je pobjegao ukradenim “audijem”, koji je pronađen zapaljen kod crkve na Brankovcu. Pajić je u oktobru 2008. godine u Beogradu hapšen sa više od pola kilograma heroina i 150 grama kokaina, a MUP Srbije označio ga je kao člana narko-grupe Ognjena Šekularca.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender