25. 06. 2021.
Izranjaju boje na novom muralu u Boriku (FOTO)

Izranjaju boje na novom muralu u Boriku (FOTO)

Može li Banja Luka dalje nakon murala?

U sumornim prošlim vremenima, u kojima je naš narod češće upoznavao ukus nesreće i rata nego mira i napretka i koja su uvijek bila više olujna – turbulentna, kako kaže jedna estradna umjetnica – nego sunčana, Banjaluku su zadesile mnoge teške katastrofe.

I sve je to ovaj hrabri narod preživio i pregurao preko glave, ali ovo što se sada desilo teško da će iko moći zaboraviti – bar do prekosutra.

Kao što ste svi već čuli, a neki sa izrazom užasa i zaprepaštenja i vidjeli, u naselju Borik na zidu jedne zgrade neki Bugarin kojeg su strane službe podmetnule kao umjetnika, nacrtao je nešto za šta jedni tvrde da je mural, drugi da je droga, treći da je super, četvrti da je baba. Kruži neprovjerena glasina da je jedan neimenovani građanin izrazio svoju ravodušnost o ovom slučaju, izjavivši navodno kako svako ima pravo da mu se nešto sviđa ili ne sviđa.

Dakle, Bugari su nas tradicionalno iznenadili i sada valja duže sjesti na kafu u centru, umjesto malog naručiti veliko točeno i dobro promisliti šta i kako dalje.

Još nismo dobili potvrdu, ali izgleda da je ovo najveća katastrofa koja je zadesila krajišku ljepoticu još od zatvaranja Mekdonaldsa i održavanja Bečkog bala u hotelu Bosna.

Za kraj rubrika: Da li ste znali?

Prema istraživanju naučnika sa Kembriža, kada se svi parametri uzmu u obzir iako je teško u to povjerovati, ovaj mural je za čak 10 procenata ljepši od posljednjeg prijedloga za grb Grada Banjaluke.

(Mojkontakt)

 

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender