01. 12. 2020.
Vadi ventil ako boga znaš

Vadi ventil ako boga znaš

Vadi ventil ako boga znaš

Prije par dana isto mi se desilo kod PMF-a, naravno na trotoaru, a o biciklistima u Gospodskoj da ne govorim.

Upravo o njima je  naslov ovog bleba.

Ali, krenimo redom. Razumijem ja inicijative vrijednih aktivista da se biciklistima da više prostora i staza u gradu i u potpunosti to podržavam.

No, ono što meni bode oči je to da sam jedan dan sjeo u auto ,napravio širi krug po gradu i nabrojao 24 biciklista od kojih je njih 21 vozilo po trotoaru. Braćo biciklisti, i ja sam bio dio vas, ali sam vozio po ulici i poštovao znakove kao što su jednosmjerne, semafori i drugo. Nije mi padalo na pamet da vozim po trotoaru, a na svakom pješačkom siđem i guram bicikl preko zebre.

Prije par noći jedan mladi magarac mi je umalo zgazio dijete u Gospodskoj ulici, što me podsjetilo na vrijeme prije rata kada bi policajac koji zatekne biciklistu u vožnji kroz Gospodsku uradio ono za šta bih i sad glasao, a to je: siđi sine da ti čika policajac nešto kaže. Ti siđeš, a on ti kaže da odvrneš oba ventila. Kada to uradiš, on ih stavi u džep i kaže: ajde sada polako kući i pazi drugi put.

Ne “udara” po džepu sa 40 KM, a dоbiješ nauk za cijeli život. Zato, uz dužno poštovanje potreba današnjih biciklista, vratite nam pandure koji vade ventile.

Za svaki ventil 1 KM na platu 🙂

Željko Opalić Opa

(Mojkontakt/Tekst prvobitno objavljen na: Blebetanje.com)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender