29. 11. 2020.
Albanska provokacija prekinula meč Srbija – Albanija (VIDEO)

Albanska provokacija prekinula meč Srbija – Albanija (VIDEO)

Ako fudbaleri budu ugroženi, meč Srbija-Albanija se neće igrati?

Komesar za bezbjednost Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) Milivoj Mirkov ne isključuje mogućnost da se utakmica protiv Albanije u Eljbasanu i ne odigra ukoliko bude ugrožena bezbjednost srpskog državnog tima.

Autobus sa reprezentativcima Srbije kamenovan u srijedu u Tirani na putu od aerodroma do hotela Šeraton, gdje su se kasnije smjestili.

“Na jednoj deonici bačeno je nekoliko kamenica i slomljeno je bočno staklo iza vozača. Odmah je reagovalo naše obezbeđenje, kao i albanska policija, tako da smo bezbedno stigli do hotela. Svi smo zabrinuti zbog incidenta i razmatramo situaciju da ne dođe do novog. Tražili smo dodatne garancije i u zavisnosti od dešavanja preduzećemo odgovarajuće mere”, izjavio je Mirkov za RTS iz Tirane.

On je dodao da svi ulažu velike napore kako bi se sprečio eventualni novi huliganski ispad albanskih navijača, prije svega u četvrtak, na dan utakmice, kada srpski fudbaleri kreću iz Tirane u oko 50 kilometara udaljeni Eljbasan.

“Ukoliko procjenimo da je na bilo koji način ugrožena bezbjednost naše reprezentacije moguće je da se utakmica i ne odigra”, poručio je Mirkov.

Potpredsjednik FŠ Savo Milošević naveo je da su fudbaleri u prvi mah bili šokirani incidentom, ali da je situacija brzo bila pod kontrolom i da igrači nisu ispoljili ni strah ni nervozu.

“Ovo svakako neće uticati na naše fudbalere, incident je čak izazvao dodatnu želju za pobedom. Mogao bi da pomogne našoj reprezentaciji u motivacionom smislu, da igrači izađu na teren još čvršće rešeni da ostvare uspeh. Uglavnom smo fokusirani da ostanemo mirni, da ne isprovociramo albanske navijače i da se usredsredimo isključivo na fudbal. Za danas je planirana šetnja u blizini hotela, ali će biti teško da se tako nešto obezbedi, videćemo da li je uopšte moguće”, rekao je Milošević.

Treninzi fudbalera Srbije su otkazani, a ekipa kreće iz Tirane u Eljbasan nekoliko sati prije početka utakmice.

FŠ je o incidentu albanskih huligana u Tirani već obavestio nadležne zvaničnike u Evropskoj fudbalskoj uniji.

Kvalifikaciona utakmica za prvenstvo Evrope između Albanije i Srbije igra se u večeras u Elbasanu od 20.45 sati.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender