30. 11. 2020.

Karadžić pisao Ban Ki Munu: Zatvorenici u Hagu umiru pod sumnjivim okolnostima

Karadžić je u pismu izrazio sumnju da je generalni sekretar UN upoznat o zdravstvenom stanju optuženika u Hagu, te napomenuo da je ovo pitanje iznio administraciji pritvorske jedinice, registru, sudskom vijeću i da su svi oni odbili da preuzmu odgovornost za tu situaciju.

On je naveo da su se u Haškom tribunalu dogodila dva iznenadna smrtna slučaja optuženih, dva samoubistva, a da je 11 zatvorenika oboljelo od teških bolesti, poput raka i leukemije, saopšteno je iz Haškog tribunala.

“Tako visok stepen malignih oboljenja među stotinjak ljudi u pritvorskoj jedinici trebalo bi već da dovede do istrage UN, Međunarodnog komiteta crvenog krsta i Svjetske zdravstvene organizacije”, istakao je Karadžić.

U pismu Karadžić ističe da porodice preminulih, kao i onih koji prolaze kroz skupe i komplikovane terapije, zaslužuju pažnju i podrku svih, a posebno od UN.

Karadžić u pismu naveo da je sam nedavno bio na hitnoj operaciji žuči, da ima visok šećer u krvi, a da je bio savršenog zdravlja prije dolaska u pritvorsku jedinicu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender