05. 12. 2020.

Pretresi i hapšenja: Na meti SIPE osumnjičeni za organizovani kriminal i prostituciju

Agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH rano jutros na području Sarajeva započela je operativne akcije kodnih naziva “Koral” i “Tango”, u toku kojih je slobode lišeno 15 lica osumnjičenih za organizovani kriminal, poresku utaju i navođenje na prostituciju.

U okviru akcije “Koral” slobode je lišeno 10 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelima poreska utaja, ugrožavanje bezbjednosti, sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, oštećenje tuđe stvari, teška krađa i organizovanje otpora.

Prvoosumnjičeni u ovoj akciji dovodi se u vezi i sa navođenjem na prostituciju, saopšteno je iz Sipe.

U toku su pretresi objekata na 10 lokacija s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja dodatnih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

U okviru akcije “Tango” slobode je lišeno pet lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo navođenje na prostituciju.

Ove aktivnosti realizuju se po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a rezultat su višemjesečnih istraga koje su proveli istražioci Sipe pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva.

U dvije paralelne akcije angažovano je više od 100 policijskih službenika Sipe. Iz Sipe je najavljeno da će više informacija biti saopšteno u toku dana.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender