01. 12. 2020.
Novogodišnje vijesti: Toplana traži procenat od prodaje radijatora

Novogodišnje vijesti: Toplana traži procenat od prodaje radijatora

U banjalučkoj “Toplani” tvrde da su spremni za grijnu sezonu

Iz banjalučkog preduzeća “Toplana” tvrde da su spremni za početak nove grijne sezone, koja počinje 15. oktobra, te da su kupljene dovoljne količine mazuta.

“Preduzeće ima dovoljne količine mazuta za urednu isporuku toplotne energije, a u toku grijene sezone svakako da ćemo nabavljati još mazuta po potrebi”, rekala je Žaklina Mijatović, portparol “Toplane”.

Ona je dodala da su pogoni u “Toplani” spremni za puštanje u rad.

“Završeni su radovi na sanaciji i rekonstrukciji distributivnih i proizvodnih kapaciteta i spremni smo za isporuku toplotne energije”, istakla je Mijatovićeva.

Prema njenim riječima, planirano je da sezona grijanja počne 15. oktobra, ali ukoliko temperature mjerene u 21 čas tri dana uzastopno budu 12 stepeni i niže, isporuka toplotne energije krenuće i ranije.

“Građani će grijanje plaćati po starim cijenema, odnosno 1,65 KM po metru kvadratnom, ili 133 marke po megavat-času za stambene objekte koji imaju kalorimetre. Grijanje se plaća tokom cijele godine”, podsjetila je Mijatovićeva.

Potvrdila je da se u periodu između dvije grijne sezone s centralog toplotnog sistema odjavilo oko 400 potrošača, kao i u prethodnoj sezoni, a dodaje da su u istom periodu imali i nove priključke.

Sugrađani s kojima smo razgovarali kažu da jedva čekaju da radijatori budu topli jer im je već mnogo hladno u stanovima, pa uključuju grijalice.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender