29. 11. 2020.
Nadal nemoćan: Đoković odbranio titulu u Pekingu

Nadal nemoćan: Đoković odbranio titulu u Pekingu

Nadal nemoćan: Đoković odbranio titulu u Pekingu

Novak Đoković potvrdio je još jednom dominaciju u svjetskom tenisu osvojivši turnir u Pekingu šesti put u karijeri. Srpski teniser je u finalu savladao svog najvećeg rivala Španca Rafaela Nadala u dva seta. Bilo je dva puta po 6:2.

Novaku je za trijumf bilo potrebno 90 minuta. Koliko god zvučalo čudno, Rafa je pružio je sjajan otpor iako rezultat govori drugačije.

Španac je igrao je u pojedinim trenucima vjerovatno svoj najbolji tenis u 2015. godini, ali to ipak nije bilo dovoljno protiv fenomenalnog Đokovića.

Srpski teniser nije ispustio servis u finalu, napravio je po dva brejka u oba seta i na dominantan način je stigao do trofeja, iako konačan rezultat ne odslikava pravo stanje stvari na terenu.

Najbolji teniser svijeta još uvek nema poraz u Pekingu, a ovo mu je bila 29. uzastopna pobjeda na ovom turniru.

Ove godine u Pekingu Đoković je u pet mečeva rivalima prepustio samo 18 gemova. Ovo je bilo 12. uzastopno finale u 2015. za Novaka i osma titula, ukupno 56. u karijeri.

Bio je ovo 45. okršaj dvojice najvećih rivala u istoriji tenisa, a Đoković je sada smanjio na 23-22, pošto je dobio Nadala sva tri puta ove godine.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender