01. 12. 2020.
Evo zašto muškarci ostavljaju dobre žene

Evo zašto muškarci ostavljaju dobre žene

Evo zašto muškarci ostavljaju dobre žene

Često možete da kažete da niste videli da raskid dolazi, a sa druge strane oni stvarno mogu da dođu neočekivano. Ovo su tri najčešća razloga zbog kojih muškarci ostavljaju svoje ljepše polovine.

Nije važno kako dođe do raskida, oni najčešće imaju nešto zajedničko, a ova tri skrivena razloga se skoro uvijek pojavljuju.

On osjeća da je pod pritiskom i da je neadekvatan za vezu.

Da li stalno juriš za njim? Da li želiš više ljubavi, pažnje i seksa nego što ti pruža? Da li osjećaš da neprestano pokušavaš da središ stvari u odnosu?

Ukoliko se pronalaziš u nekim od ovih pitanja, tvoja veza je u neskladu i vrlo je moguće da on osjeća da je u vezi pod pritiskom. Bitno je da znaš da nije sve tvoja krivica. Većina muškaraca bježi od emocionalnog pritiska kao da je u pitanju borba za goli život. To utiče na njihovo shvatanje muškosti i čini da se osjećaju nesigurno, kao da ništa što rade za vas nije dovoljno dobro, to čini da se oni povlače radije nego da na problemu rade.

Vaša veza izgleda kao takmičenje.

Ukoliko muškarac mora da se bori za ženom za “kontrolu” u vezi, on smatra da u životu žene sa kojom je nema prostora za muškarce. A nije loše da zapamtite da je to u vezama veoma važno.

Ovo ne znači da muškarac treba da kontroliše cijelu vezu, svaka strana treba da ima kontrolu u određenim sferama, ali ukolko se žena u vezi ponaša kao da apsolutno sve može sama i tvrdi kako bi trebalo da radi sve sama, na kraju će da završi sama. Ne treba da se osjećate kao da se borite sa partnerom za nešto, vezu čini saigrač, a ne protivnik. A i šta vam je teško da mu date da otvori teglu koju možete i sami, da zamijeni sijalicu, otvori vam vrata, hvali se svojim dostignućima i tako dalje…

Ne osjeća poštovanje.

Nikada nećete moći da izgradite ozbiljnu vezu sa muškarcem kojeg ne poštujete. Da biste imali stabilan odnos morate da osjećate da ste tu jedno za drugo, kao i da uvažavate mišljenja. Muškarac mora da zna da će u svom najslabijem momentu u vama naći podršku, a ne osudu. Jer ako mislite da su samo muškarci Balkanci, niste ni svjesne toga koliko je i žena koje muške emocije smatraju slabošću.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender