15. 06. 2021.
Gradiška: Ubijen Milan Vujičić Vujke

Gradiška: Ubijen Milan Vujičić Vujke

Gradiška: Opušci vode do ubice Milana Vujičića

Kako saznaje “Glas Srpske”, policija je tokom uviđaja u blizini mjesta ubistva pronašla nekoliko opušaka, za koje sumnjaju da ih je odbacio ubica nakon što je popušio cigarete. Izvor Glasa u policiji kaže da su, osim opušaka, pronađene i dvije čaure metaka automatske puške kalibra 7,62 milimetra. Policija je pronašla i druge dokaze koji bi mogli da otkriju trag ubice, ali istražni organi ne žele da otkriju o čemu je riječ.

“Vujičića je ubica pogodio u glavu i grudi. Na njega je pucao sa udaljenosti od oko 15 metara “, kaže izvor blizak istrazi i dodaje da je ubica satima čekao Vujičića dok ga nije likvidirao.

Za sada su istražni organi utvrdili da je ubica Vujketa satima čekao u susjednom dvorištu u blizini kafića “Kasper” i da ga je njegov egzekutor danima pratio kako bi zločin isplanirao do tančina.

“Ubica je tačno znao kud se kreće Vujke i gdje boravi. Tome u prilog govori i činjenica da ga je čekao ispred kafane u rane jutarnje sate “, rekao je izvor blizak istrazi.

Policija je do sada privela i ispitala više osoba, ali niko još nije bio uhapšen.

Vujičić je ubijen u klasičnoj sačekuši u subotu oko četiri časa kada je iz kafića “Kasper” krenuo do svog automobila parkiranog u naselju Senjak u Gradišci. Motiv likvidacije policiji još nije poznat, a sumnja se da bi jedan od motiva mogao da bude i Vujketova kriminalna prošlost i neraščišćeni računi. Ubijeni Vujičić u Gradišci je imao reputaciju “žestokog” momka poznatog po kriminalnim djelima i nasilju. On je držao diskoteku “Tutankamon”, a kasnije i noćni klub “Blek i Vajt”, koji više ne radi, kao i kompleks bazena Gradiška.

Posljednji put je hapšen u aprilu 2013. godine u policijskoj akciji “Sova”, zajedno sa još četiri osobe, pod sumnjom da se bavio zelenaštvom i iznudama. Vujke je više puta osuđivan. Tako je 2000. godine osuđen na četiri mjeseca zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda, a 2009. godine je osuđen na novčanu kaznu od 5.000 maraka zbog ugrožavanja bezbjednosti. Za isto djelo odgovarao je 2010. i 2012. godine. U dosijeu je imao više od 30 prekršaja, a takođe je hapšen u aprilu 2014. zbog sumnje da je zelenašenjem oštetio više građana na području Banjaluke, Gradiške i Prijedora. Hapšen je i u martu prošle godine u akciji “Džoker” Tužilaštva BiH zbog krijumčarenja većih količina duvana i cigareta.

Tuča

Milan Vujičić Vujke u žižu javnosti posljednji put je dospio u martu prošle godine kada su ga usred dana ispred kafane “Kamel” u Gradišci brutalno pretukli sugrađani Nikola Gljivica i Milivoje Lovrenović.

Nezvanično se pominjalo da je do obračuna došlo jer je Vujičić prethodno pokušao automobilom da uđe u noćni klub “Amnezija” koji je Gljivica, inače, obezbjeđivao.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender