22. 06. 2021.
Ivanić protiv povlačenja Srba iz PS BIH

Ivanić protiv povlačenja Srba iz PS BIH

Ivanić: Srpska ima pravo na referendum iako nije izabrano najbolje pitanje

– Ovaj referendum nije najsrećniji, nije izabrano ni najbolje pitanje, ali Republika Srpska ima pravo na referendum i osporavanje tog prava je pogrešno – rekao je Ivanić.

Ivanić je za Pres Republike Srpske istakao da on ovakav referendum ne bi organizovao i da se nada da će predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik naći rješenje “da se izvuče iz referendumske priče, jer vidi da ga traži”.

Odgovarajući na pitanje da li će doći na sastanak kod predsjednika Dodika, koji je najavljen za petak, Ivanić je rekao da se sa Dodikom može sastati samo kao član Predsjedništva BiH, ali ne kao predsjednik PDP-a i jedan od lidera opozicije, jer je to zajednička odluka tog saveza.

Ivanić je ocijenio i da nema razloga za bilo kakvim promjenama u Savjetu ministara BiH, pa tako ni za eventualni ulazak SBB u vlast na nivou BiH.

On je naveo da Savez za promjene ima dogovor sa partnerima iz Federacije BiH, da nije ničim nezadovoljan da bi bilo šta mijenjao, ali da i niko od partnera iz FBiH do sada nije ni ponudio ulazak SBB-a u vlast na nivou BiH, dok SNSD može da uđe u vlast na nivou BiH “ako mu to omogući Bakir Izetbegović”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender