05. 12. 2020.
Malezijski avion sa 259 putnika pao na granici Ukrajine i Rusije

Malezijski avion sa 259 putnika pao na granici Ukrajine i Rusije

Lovila ptice na Filipinima pa pronašla olupinu aviona punu ljudskih kostura

DŽAKARTA – Džamil Omar rekao je kako se njegova tetka “spotakla na ostatak aviona” dok je, zajedno s još nekim ljudima, lovila ptice na filipinskom otoku Sugbai

Olupina aviona u kojoj su “brojni kosturi” i malezijska zastava otkrivena je na području Filipina. Špekuliše se da je riječ o dijelu nestalog aviona Malesia Eirlains na letu MH370 od Kuala Lumpura do Pekinga.

Policija je potvrdila kako je primila informaciju o olupini precizirajući da je njena lokacija vjerojatno džungla na udaljenom otoku Sugbai, piše Daily Mail.

O olupini je malezijsku policiju obavijestio Džamil Omar koji je rekao kako se njegova tetka Siti Kajam “spotakla na ostatak aviona” dok je, zajedno s još nekim ljudima, lovila ptice.

– Žena tvrdi da se popela na olupinu, pogledala unutra i vidjela puno ljudskih kostura, a uočila je i malezijsku zastavu – rekao je policijski zvaničnik.

Informacija je malo, a policija je zasad rezervisana prvenstveno zbog pronalaska zakrilca Boeinga kod otoka Reunion u julu za koji su francuske vlasti potvrdile da pripada nestalom MH370.

Gotovo je u potpunosti nevjerojatno da bi se avion mogao srušiti na području Filipina, a zakrilce biti otkriveno kod 8000 kilometara udaljenog Reuniona. Policija ipak i dalje nije odbacila mogućnost da je zakrilce moglo otpasti prilikom polijetanja aviona 8. marta 2014. godine i dovesti do problema u letu i pada aviona.

Bez obzira na pronalazak zakrilca i navodne olupine, o uzrocima pada tj. nestanka malezijskog aviona i dalje se ne zna gotovo ništa. Na letu od Kuala Lumpura do Pekinga život je izgubilo 239 putnika i članova posade.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender