27. 11. 2020.
Dodik u Rusiji na Investicionom forumu

Dodik u Rusiji na Investicionom forumu

Dodik u Rusiji na Investicionom forumu

Dodik će tokom posjete Moskvi razgovarati sa najvišim funkcionerima i biznismenima Ruske Federacije, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.
U Moskvi se danas i sutra održava sedmi godišnji VTB kapital investicioni forum “Rusija zove!” kome će prisustvovati i predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

Ruski predsjednik tradicionalno prisustvuje plenarnoj sjednici i daje uvodno izlaganje na investiocionom forumu. Dnevni red foruma uključuje i brojne panel sjednice na kojima učestvuju vladini zvaničnici, te direktori velikih međunarodnih korporacija i vodećih ruskih preduzeća.

Forum “Rusija zove!”, u organizaciji VTB međunarodne grupacije banaka i finansijskih kompanija, jedinstven je događaj globalnih razmjera koji okuplja kreatore politike, investitore i poslovne ličnosti s ciljem promocije dijaloga i strateških investicija u rusku privredu.

Razgovori na visokom nivou na forumu pomažu stvaranju uslova koji će omogućiti ruskim kompanijama da nastave sa uspješnim poslovanjem na globalnim tržištima, te da postave temelje multinacionalnim kompanijama da investiraju u Rusiji.

Prošlogodišnji forum je postigao veliki uspjeh i ostvarena je velika posjećenost – više od 2.000 delegata, uključujući 500 investitora iz Rusije, Evrope, SAD, Azije, Bliskog istoka i Afrike.

Od osnivanja, VTB grupacija aktivno djeluje na međunarodnim tržištima, igrajući značajnu ulogu u podsticanju stranih investicija u rusku privredu.

Investiocioni forumi “Rusija zove!” su se od 2009. godine održavali u Moskvi, Londonu i NJujorku.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender