02. 12. 2020.
Albanija zabranila dolazak navijača iz Srbije

Albanija zabranila dolazak navijača iz Srbije

”Šansa” za Srbiju: UEFA provjerava da li je Albanija kupila utakmicu ?

Poslije pisanja medija u Tirani da su četvorica jermenskih fudbalera dobila dva miliona evra da izgube utakmicu, evropska kuća fudbala će istražiti slučaj

UEFA pokreće istragu protiv Jermenije i Albanije zbog sumnji da je meč odigran u nedelju u Jerevanu bio namješten, prenosi Kurir.

Sve je počelo poslije pisanja albanskih medija da su četvorica fudbalera Jermenije dobila po 500.000 evra da namjerno izgube meč, a ubrzo se ta vijest proširila po Starom kontinentu i inicirala istragu ljudi iz Niona.

Gdje ima dima, ima i vatre

Potvrdu da će sve to provjeriti i evropska kuća fudbala dobili smo i od Dušana Maravića, dugogodišnjeg visokog funkcionera UEFA.

“Čim je krenula tolika medijska priča, UEFA će se uključiti u sve to. Tražiće se izveštaji od delegata i sudija sa pitanjem da li im je bilo šta izgledalo sumnjivo. Možda je na meču bio i specijalni posmatrač, mada dovoljni su i sudija i delegat. Gde ima dima, tu ima i vatre. Zato bi trebalo da se pokrene ta čitava stvar”, pojašnjava Maravić.

Kod čelnika evropske federacije nema čekanja.

“Ono što mi ne znamo da radimo u svom dvorištu, oni ekspresno rade. I u svom dvorištu, ali i u našem. Sigurno će da krene istraga, uslediće davanje izjava i videćemo epilog”, jasan je Maravić.

Drakonska kazna

Ako se utvrde nečasne radnje, nema sumnje da Albance čeka drakonska kazna i izbacivanje sa EP. U tom slučaju Srbija bi kao četvrtoplasirana otišla u baraž, dok bi po dobrom starom običaju Danci naviše profitirali direktnim plasmanom.

“Danci obožavaju ovakve situacije. Oni su pokazali svoje prave lice 1992, kada su otišli umesto nas na EP, a do dan-danas nam nisu ni zahvalili. Jedva čekaju tuđu muku, to su pokvarenjaci. Razočaran sam njihovim ponašanjem. Onda nam oni glume da su neki uređen svet, a da smo mi svi divljaci, a u stvari su oni gori od svih nas”, ogorčeno zbori Dušan Maravić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender