25. 06. 2021.
Srbi i Hrvati se potukli na Malti

Srbi i Hrvati se potukli na Malti

Srbi i Hrvati se potukli na Malti

Poslije brze intervencije malteške policije šest Hrvata je uhapšeno, a zatvoreni su i okolni lokali. U tuči je lakše povrijeđeno nekoliko osoba.

Ispred samog lokala pričinjena je materijalna šteta, pošto su u incidentu korišćeni stolovi i stolice iz bašte noćnog kluba.

U paralelnoj ulici, nedaleko od mjesta incidenta sjedili su članovi delegacije fudbalske reprezentacije Hrvatske koja se danas sastaje sa Maltom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Fudbalski savez Hrvatske je u avgustu donio odluku da ne vodi organizovano svoje navijače na gostovanja zbog suspenzije Evropske fudbalske unije (Uefa) nakon pojave kukastog krsta na igralištu stadiona Poljud u Splitu prilikom kvalifikacione utakmice sa Italijom.

HNS je tada naveo da je Hrvatska bila veoma blizu izbacivanja iz kvalifikacija i da je dobila “žuti karton” evropske kuće fudbala.

Uefa je zbog isticanja kukastog krsta kaznila HNS jednom utakmicom igranja pred praznim tribianama, oduzimanjem jednog boda u kvalifikacionoj Grupi H za kontinentalni šampionat, kao i sa 100.000 evra.

HNS je u prošlosti mnogo puta kažnjavan od Uefa zbog ispada navijača koji su isticali fašističke i rasističke parole, ali i zbog pirotehničkih sredstava, kada su na kratko prekinuli utakmicu u Milanu protiv Italije.

Utakmica 10. kola Grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Malte i Hrvatske igraće se danas od 20.45.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender