25. 11. 2020.
Kadirov “istjeravao đavola” iz simpatizera ISIL-a (VIDEO)

Kadirov “istjeravao đavola” iz simpatizera ISIL-a (VIDEO)

Kadirov “istjeravao đavola” iz simpatizera ISIL-a (VIDEO)

GROZNO – Poznat po svojim ispadima čečenski predsjednik Ramzan Kadirov snimljen je ovih dana kako na sebi svojstven način odgovara grupi mladića od namjere da se pridruže borcima tzv. Islamske države. Cijeli je događaj prikazan uživo u centralnoj informativnoj emisiji državne televizije Grozny.tv

Na snimku  pomenute televizije proruski čečenski lider Kadirov poredao je nekoliko golobradih mladića i održao im žestok govor protiv Islamske države koji su pomno slušali i njihovi roditelji te muslimanski vjerski vođe.

Mladići su, naime, osumnjičeni kako su putem društvenih mreža pokušavali stupiti u kontakt s ISIL-om pa je zbog toga Kadirov donio odluku kako će im bilo kakav pokušaj da se pridruže islamističkim teroristima izbiti iz glave, i to pred imamima koji se u Čečeniji smatraju neosporivim autoritetima.

U ‘nadahnutom govoru’ Kadirov je naglasio kako su mladići zavedeni zbog svoje nepromišljenosti i neiskustva što posebno čudi jer, kako je naglasio čečenski predsjednik, ‘mladići dolaze iz duboko religioznih i poštovanih porodica’.

Čečenski predsjednik posebno se obratio jednom od mladića rekavši mu kako ‘ISIL regrutuje neuke mladiće labave volje’ obraćajući mu se pritom u lice povišenim glasom kojim je ustvrdio kako u Čečeniji nema mjesta za one koji pomišljaju pridružiti se ISIL-u.

‘Najvažnije je da roditelji čečenske djece usko sarađuju sa sveštenstvomi policijom. Svako sumnjivo ponašanje treba sasjeći u korijenu i prijaviti policiji. Time ćemo suzbiti najgore moguće posljedice’, kazao je Kadirov dodajući kako su vahabijske poruke ‘najobičnije mrmljanje koje se protivi načelima islama’.

Kadirov se obratio i imamima od kojih je zatražio da obrate pažnju na mlade i suzbiju pokušaje širenja vahabijskih poruka u Čečeniji najavivši oštru borbu protiv ISIL-ovske propagande koju smatra opasnijom od oružanog djelovanja.

Ovoga ljeta Kadirov je naglasio kako je krivo nazivati ISIL Islamskom državom budući da ona nema nikakve veze s izvornim islamom te kako će uništiti sve pokušaje trovanja čečenske omladine.

Nakon Kadirova govorili su i roditelji mladića koji su naglasili kako su se trudili odgojiti djecu kako bi postali moralni stubovi društva posvećeni islamu i korisni pripadnici društva. Zaključivši kako ‘ne trebaju sinove koji su izdali porodicu, prijatelje, islam i čečenski narod’.

Kadirovljev strah nije bez razloga budući su ruske tajne službe upozorile čečenskog predsjednika kako čelnik sjevernokavkaskih salafista Imarat Kavkaz usko sarađuje s ISIL-om te kako se dosad već 400 Čečena pridružilo islamističkim militaristima u Siriji.

https://youtu.be/LgYPSe3Mff0

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender