02. 12. 2020.

Meteorolozi upozoravaju, Civilna zaštita u pripravnosti

Zbog prognoze Republičkog hidrometeorološkog zavoda, prema kojoj se na području Banje Luke u naredna dva dana očekuje pogoršanje vremena-jače padavine, te porast manjih vodotokova bujičnog karaktera, gradonačelnik Slobodan Gavranović naložio je juče pripravnost Civilnoj zaštiti i komunalnim preduzećima da kontrolišu stanje oborinske kanalizacije, vodotokova i bujičnih potoka.

Istovremeno, Odsjek za civilnu zaštitu upozorava stanovništvo u naseljima uz riječne i bujične vodotokove na oprez i preduzimanje neophodnih preventivnih mjera na zaštiti svoje imovine u slučaju potrebe i eventualnog izlijevanja bujičnih potoka.

Ukoliko primijete da je došlo do izlijevanja bujičnih potoka – pozivamo građane da o tome obavijeste Centar za obavještavanje putem telefona broj: 121.

Kako saznajemo situacija u Banjaluci što se tiče vodenih tokova, jutros je normalna, i za sada nema bojazni od izlivanja ili bujica.

Vrijeme u Banjaluci

Danas će biti oblačno i vjetrovito uz povremenu kišu. Kiša će biti nešto jača tokom jutra, zatim će oslabiti a biće i perioda suvog vremena tokom dana. Duvaće umjeren do jak jugo. Jutarnja temperatura vazduha oko 12°C. Maksimalna dnevna temperatura oko 17°C.

Meteoalarm: Upozorenje za Trebinje

Najveće padavine mogle bi zahvatiti Mostar i Trebinje, a posebno tokom vikenda. Građanima se savjetuje da budu oprezni. Stručnjaci su upalili i crveni meteoalarm.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender