24. 07. 2021.
Mještani Potoka sanjaju povratak u domove

Mještani Potoka sanjaju povratak u domove

Banja Luka: Nema opasnosti od izlijevanja rijeka

Nadležne gradske službe obišle su noćas i jutros Šargovački i potok Jularac, te Dragočajku i Široku rijeku i utvrdili da je stanje pod kontrolom. Noćas i jutros su utvrđena manja začepljenja oborinske kanalizacije, koja su usporavala odvijanje saobraćaja u ulicama: Ada, Peti prigradski put i Krajiških brigada. Ekipe Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja izašle su jutros na teren i u Dunavsku ulicu u naselju Kumsale, gdje su ustanovili da se veća količina vode zadržava na saobraćajnici. U narednim danima će nastojati da otklone ovaj problem.

Prema izvještaju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, jutros u 9.00 časova, vodostaji  Vrbasa i Vrbanje su u odnosu na juče u blagom porastu, ali i dalje znatno ispod kote redovne odbrane od poplava. Tako vodostaj Vrbasa u Banjoj Luci iznosi 139 cm, a u Delibašinom selu 113 cm. Trenutni vodostaj Vrbanje iznosi 80 cm.

Nadležne službe i dalje će biti u pripravnosti, pratiti stanje na terenu i djelovati u slučaju potrebe. Na snazi ostaje i upozorenje građanima koji su pozvani na oprez i preduzimanje neophodnih preventivnih mjera na zaštiti svoje imovine u slučaju potrebe i eventualnog izlijevanja bujičnih potoka.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender