25. 06. 2021.
Romario: Ako bude izabran Platini FIFA će ostati isto smeće

Romario: Ako bude izabran Platini FIFA će ostati isto smeće

Romario: Ako bude izabran Platini FIFA će ostati isto smeće

Nekadašnji brazilski fudbaler Romario (49) optužio je predsjednika Evropske nogometne federacije (UEFA) Mišela Platinija da je godinama sarađivao s mafijom unutar Međunarodne fudbalske organizacije (FIFA).

“Platini je godinama sarađivao s mafijom unutar FIFA-e. Ne mislim time da je i on sam bio korumpiran, ali je tom saradnjom mogao utiecati na korupciju cijelog sistema. Ako bi Platini bio izabran za predsjednika FIFA-e vjerovatno bi sve ostalo po starom, FIFA bi ostala isto smeće koje imamo i danas”, kazao je Romario za francuski L’Equipe.

Naglasio je da je vrlo važno što je pokrenuta istraga protiv zvaničnika FIFA-e.

“Treba zahvaliti američkom FBI što je pokrenuta istraga protiv čelnika FIFA-e”, rekao je Romario, koji je posljednjih godina jedan od najglasnijih kritičara aktuelnog vodstva FIFA-e.

Etička komisija FIFA-e je prošle sedmice na 90 dana suspendovala predsjednika FIFA-e na odlasku Sepa Blatera, podpredsjednika i glavnog kandidata za njegova nasljednika Mišela Platinija, te glavnog sekretara Jeromea Valckea.

Suspendovani su nakon što je švajcarsko državno tužilaštvo prošloga mjeseca otvorilo istragu protiv Blatera zbog štetnog ugovora o televizijskim pravima za svjetska prvenstva za Karibe, a sumnjiva je i isplata dva miliona švajcarskih franaka Platiniju iz 2011. godine.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender