23. 11. 2020.
BUDITE USPJEŠNI: Ovo je tajna moćne motivacije

BUDITE USPJEŠNI: Ovo je tajna moćne motivacije

BUDITE USPJEŠNI: Ovo je tajna moćne motivacije

Ukoliko vaš posao podrazumeva i vođenje drugih, implikacije su jasne: najvažnija stvar koju možete da uradite svakog dana jeste da pomognete članovima svog tima da iskuse napredak u smislenom poslu.

Zapravo, skorašnje istraživanje pokazuje da je upravo koučing najvažnija sposobnost menadžera koja postavlja razliku između visoko efektivnih i prosečnih menadžera.

Prvi korak: Preuzmite punu odgovornost za sopstvenu karijeru. Vaš uspeh i unapređenje na poslu treba da budu vaš fokus. Kada birate projekte i uključujete se u timski rad ili odbore, treba da imate i strategiju za to.

Drugi korak: Postavite sebi ova pitanja: Da li motivišem druge ljude? Da li gradim odnose? Da li dobro upravljam konfliktima? Da li delegiram aktivnosti ispravno? Kako biste procenili svoje veštine, isprobajte alat kao što je STRENGTHS FINDER koji vam može pomoći u odlučivanju.

Treći korak: Recite nam koje su vaše “priče iz budućnosti”. Zamislite gde želite da budete deset godina od sada. Mi ćemo vam pomoći da razumete šta je potrebno da uradite kako biste stigli tamo.

Četvrti i poslednji korak: Ciljevi u vašoj karijeri mogu i treba da uzmu u obzir aktivnosti i interesovanja van posla kao što je na primer građenje porodice itd.

(B92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender