29. 11. 2020.
Put od Banjaluke do Kneževa nikad gori

Put od Banjaluke do Kneževa nikad gori

Put od Banjaluke do Kneževa nikad gori

Ovako vozač S. N. opisuje dionicu puta Banjaluka – Kneževo – Travnik i dodaje da svi koji se prevoze ovim putem stavljaju glavu u torbu.

S njim je saglasan i vozač Goran Višekruna.” Čim jača kiša padne, brdo iznad puta sklizne na kolovoz. Dodatni problem predstavlja to što je rupe na putu, koje su poput kratera, teško zaobići”, rekao je Višekruna.

Dodao je da se sanacije obavljaju privremeno, a o trajnom rješenju ili rekonstrukciji čitave dionice niko i ne priča.

“Između Karanovca i Ljubačeva došlo je do odrona prije dvije godine. Nažalost, čini mi se da radovi neće početi dok se ne dogodi neka tragedija”, ispričao je Višekruna i dodao da se mještani Ljubačeva samo uzdaju u Helikopterski servis, ukoliko zimi dođe do hitnih slučajeva.

Mještani Kneževa koji putuju u Banjaluku posebno se brinu zbog dolaska zime. Na ovoj dionici su lani pokrenuta klizišta, koja su privremeno sanirana, a mještani strahuju da bi jače kiše mogle pokrenuti nove odrone. Jedna od njih je i Mira Teinović, koja autobusom putuje u Banjaluku na posao.

” Vozači i putnici su prepušteni sreći. S obzirom na to da ovim putem svakog dana prolazi mnoštvo vozila, nadležni bi morali nešto da učine što prije “, kaže Teinovićeva.

Načelnik opštine Bore Škeljić tvrdi da je put Banjaluka – Kneževo najgori u BiH, uprkos tome što je to jedan od važnijih puteva, jer se zahvaljujući njemu najbrže stiže od Banjaluke do Travnika, Zenice i Sarajeva.

“Put je na granici upotrebljivosti, a najgore je ispod Čemernice, gdje su velike krivine. Gotovo cijelom dužinom je uzak i kolovoz je oštećen. Ko god može zaobilazi nas, jer je opasno i nezgodno voziti”, ispričao je Škeljić.

Iz preduzeća “Putevi RS” poručuju da u skorije vrijeme neće biti rekonstruisan kompletan put Banjaluka – Kneževo. Oni tvrde da na ovom putnom pravcu postoji svega nekoliko kraćih dionica na kojima se saobraćaj odvija otežano.

” Te dionice su regulisane saobraćajnom signalizacijom, a sva uočena klizišta i deformacije na putu su u postupku za trajno rješavanje “, rekla je portparol “Puteva RS” Natalija Kostrešević i dodala da u ovoj godini nisu bili u mogućnosti da saniraju pomenute nedostatke, jer nemaju novca.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender