25. 11. 2020.
Lopovi oštetili ŽRS za 271.000 KM

Lopovi oštetili ŽRS za 271.000 KM

Željeznice Republike Srpske: Direktorov ”audi” postaje topli obrok

Pred upravom Željeznica RS su tri rješenja o izvršenju kojim su dužni da isplate pola miliona maraka plus kamate. Pošto novca nema, sud plijeni vozni park, tako da će i izvršni direktori javnog preduzeća ostati bez novih automobila koje su nabavili prije samo pet mjeseci.

“Smatram da je to bio naš iznuđen potez jer rukovodstvo Željeznica nije pristajalo na dobrovoljnu isplatu, a sredstva na računu u određenom trenutku nisu bila ni dostatna”, kaže Branislav Cvijanović, advokat radnika Željeznica RS, prenose Nezavisne novine.

Presude u korist radnika pristižu iz dana u dan. Upravu je tužilo njih 2200. Traže isplatu oko 20 miliona maraka. Advokat radnika kaže da su Željeznicama već sad blokirani računi, a kako sada stoje stvari, tako bi moglo da ostane u narednih nekoliko godina.

Odluke suda upravu su zatekle praznih džepova. Otpravniku vozova Draganu Peuliću uprava duguje 4.000 maraka. Kaže da nije računao kamatu i dug iz ove godine.

“Mi nećemo odustati od naših tužbi. To su naša primanja. Mi tražimo samo svoje zarađeno”, navodi Dragan Peulić, predstavnik Samostalnog sindikata saobraćajno-transporte djelatnosti u Željeznicama RS.

Generalni direktor je, kažu, na putu. O pljenidbi vozila pričaće, kaže, tek sutra. Radnici su stav Dragan Savanovića čuli prije dva dana. Odbili su zahtjev uprave da povuku tužbe protiv preduzeća za nadoknadu umanjenog toplog obroka i neisplaćenog regresa.

Svih šest sindikata ovaj put su složni. Zbog duga su najavili i protest ispred zgrade Vlade.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender