19. 06. 2021.
Crna Gora: Opozicija ne odustaje od protesta

Crna Gora: Opozicija ne odustaje od protesta

Crna Gora: Opozicija ne odustaje od protesta

Pristalice ove grupacije, koje su se takođe vratile ispred sjedišta Nove, razišle su se nakon poziva jednog od lidera DF-a Andrije Mandića i člana Predsjedništva DF-a i potpredsjednika Skupštine Crne Gore Branka Radulovića da to učine.

Mandić je rekao da demonstranti večeras treba da idu kući jer se, kako je naveo, očekuju dolazak policije u sjedište stranke i nova hapšenja, javio je dopisnik Srne.

Mandić je najavio da će sutra protesti biti nastavljeni, kao i da će demonstrantima naknadno biti saopšteno precizno uputstvo gdje i kada da se okupe.

Radulović je rekao okupljenima ispred sjedišta Nove da će sutra biti nastavljeni protesti.

“Noćas smo bili veliki, sutra ćemo biti još veći. Nastavljamo sutra proteste i biće nas još više iz svih krajeva Crne Gore”, rekao je Radulović.

Pokušaj pristalica DF-a, predvođenih Andrijom Mandićem, Nebojšom Medojevićem i poslanicima te grupacije, da stignu pred Skupštinu Crne Gore, spriječila je večeras policija u Ulici slobode ispaljujući 10 do 15 suzavaca, kao i dvije šok bombe. Na ulici kuda su se povlačili demonstranti viđeni su tragovi krvi, a među povrijeđenima su poslanik Nebojša Medojević i potpredsjednik Skupštine CG Branko Radulović.

Crnogorska policija rano jutros uklonila je binu i šatore sa bulevara Svetog Petra Cetinjskog ispred parlamenta u Podgorici i prekinula proteste DF-a.

U toj policijskoj akciji povrijeđeno je šest policajaca i privedeno 11 lica, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Protesti su počeli 27. septembra sa zahtjevom za formiranje prelazne vlade koja će organizovati fer i demokratske izbore.

Premijer  Crne Gore Milo Đukanović prije desetak dana poručio je demonstrantima u Podgorici da će se načekati da njegov kabinet podnese ostavku.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender