29. 11. 2020.

Kiša naredna tri dana, moguće i do 60 l po metru kvadratnom

BANJALUKA – Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Padavine će se postepeno premještati od jutarnjih sati sa zapada prema istočnim područjima poslije podne.

Obilnije padavine se očekuju u Krajini i zapadnim područjima Bosne, gdje se očekuje između 30 i 60 litara kiše po metru kvadratnom. U ostalim područjima očekivana količina padavina se kreće od 10 do 20 litara po metru kvadratnom, lokalno u Hercegovini je moguće do 50 litara.

Poslije podne u Hercegovini je moguća i grmljavina. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima. U sjevernim područjima vjetar sjeverozapadnog smjera. U ostatku zemlje jugo, a vjetar će krajem dana promijenuti smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 °C, na jugu zemlje do 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 19 °C. U Krajini i zapadnim područjima Bosne najviša temperatura zraka do 13 °C.

UTORAK – U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Padavine se očekuju u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim dijelovima Bosne. Očekivana količina padavine se kreće od 3 do 10 litara po metru kvadratnom. Više padavina je moguće u istočnim područjima Hercegovine. U noći smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11 °C, na jugu zemlje od 10 do 14 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13 °C, na jugu zemlje od 14 do 18 °C.

SRIJEDA – U Bosni se očekuje dosta magle po kotlinama prije podne. U drugoj polovini dana novo naoblačenje sa juga. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6 °C, na jugu zemlje do 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 13 °C, na jugu zemlje od 13 do 17 °C.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender