01. 12. 2020.
MUP Crne Gore: Povrijeđeno pet policajaca, jedan teže

MUP Crne Gore: Povrijeđeno pet policajaca, jedan teže

MUP Crne Gore: Povrijeđeno pet policajaca, jedan teže

PODGORICA – Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore saopštilo je da je sinoć tokom, kako navodi, nenajavljenog javnog okupljanja u Podgorici, u organizaciji Demokratskog fronta, jedan policajac teško povrijeđen, još pet policijaca je lakše povrijeđeno, a da policija nije upotrebljavala sredstva prinude.

Pored toga, službenici Centra bezbednosti Podgorica su brzom akcijom identifikovali i priveli M.J. (36) iz Podgorice, koji je, kako se sumnja, kamenovao prostorije TV PINK M u centru Podgorice, kada je povrijeđena urednica u toj televiziji.

Sumnja se da je M.J, zajedno sa još nekoliko lica, sinoć prilikom razilaženja učesnika okupljanja, zasuo kamenicama prostorije TV PINK M.

Polomljeno je više stakala na objektu te televizije, a tom prilikom lakše telesne povrede je zadobila urednica u ovoj TV kući, navela je policija.

U saopštenju se kaže da su učesnici okupljanja nanijeli štetu i na još jednom broju objekata i vozila u gradskom jezgru.

Navodi se da su učesnici okupljanja na više lokacija gađali policijske službenike kamenicama, zapaljenim bakljama, flašama i metalnim i drugim predmetima, a pokušali su i da na više mjesta probiju policijski kordon i zaštinu ogradu kod zgrade Skupštine.

Policijski službenici, iako su se za to stekli zakonski uslovi, ka ovim licima ni u jednom od ovih slučajeva nisu upotrijebili sredstva prinude, navedeno je u saopštenju.

U jednom momentu došlo je do nasrtaja mase na zaštitnu ogradu i policiju kod Skupštine, u namjeri da probiju zaštitnu ogradu na više mjesta. Policijski službenici ni tom prilikom nisu upotrijebili sredstva prinude ka tim licima, već su krajnje fleksibilnim i tolerantnim pristupom uspjeli da ova lica usmjere ka podgoričkom Trgu Republike, navedeno je u saopštenju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender