30. 11. 2020.
Ovog vikenda pojačane kontrole prisustva alkohola u organizumu

Ovog vikenda pojačane kontrole prisustva alkohola u organizumu

Ne brže od života! Tokom vikenda iz saobraćaja isključeno 77 pijanih vozača

Vožnja u pijanom stanju je opasna po život!

Vjerovatno i vrapci na grani znaju da je ovo tačno i mnogo puta potvrđeno, ali uprkos tome veliki je broj onih koji ne mare za tim. Policija godinama apeluje na vozače da ne sjedaju u automobile u alkoholisanom stanju a i zakon je rigorozan što se toga tiče.

Odspavajte ili idite pješke

Ukoliko ste posle slavlja ipak odlučili da sjednete za volan, ljekari preporučuju da, u zavisnosti od količine alkohola koju ste popili, obavezno predahnete.

Triježnjenje sa 0,8 promila alkohola u krvi traje i do osam sati, sa 1,3 promila 13 sati, a za potpuno pijanstvo, koje nastupa kad u krvi imate više od dva promila alkohola, traje više od 20 sati, upozoravaju ljekari.

original-mup_1

Na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Banjaluka proteklog vikenda sankcionisan je 121 vozač zbog prekoračenja brzine, dok 77 isključen iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

Portparol CJB Banjaluka Marija Markanović rekla je Srni da je policija od 16. do 18. oktobra kontrolisala ukupno 996 lica i 394 vozača, te da je policija privela 97 lica zbog vršenja krivičnih djela i prekršaja.

“Kontrolisano je 394 vozača od kojih je 121 sankcionisan zbog prekoračenja brzine, dok je alkotestiran 161 vozač, od kojih je 77 isključeno iz saobraćaja”, naglasila je Markanovićeva.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender