27. 11. 2020.
Peticijom do očuvanja igrališta u Boriku

Peticijom do očuvanja igrališta u Boriku

Peticijom do očuvanja igrališta u Boriku

U toku su pripreme za peticiju povodom najava o izmjeni Regulacionog plana stambenog naselja Borik, kojim je predviđeno da se na dječjem igralištu OŠ “Branko Ćopić” izgradi crkva, potvrdili su to u inicijativi “Naš prostor”.

“U prethodnih deset dana smo imali dva sastanka sa građanima Borika, na kojima smo najviše razgovarali o uslovima koje građanska inicijativa mora da ispuni, a koji su definisani Zakonom o referendumu i građanskoj inicijativi i Statutom grada. Takođe, donijeli smo odluku o formiranju inicijativnog odbora za građansku inicijativu putem koje ćemo prikupljati potpise. Plan je da u toku sljedeće sedmice održimo još jedan sastanak, te predamo inicijativu Skupštini grada”, rekao je Miodrag Dakić iz “Našeg prostora”.

U ovoj inicijativi kažu da je u planu da u toku sedmice održe još jedan sastanak sa građanima, te inicijativu predaju Skupštini grada, nakon čega će CJB-u Banjaluka prijaviti prikupljanje potpisa.

Datum prikupljanja potpisa još nije tačno određen, ali planirano je da jedna od lokacija bude na Trgu Krajine i druga na području Borika.

Za građansku inicijativu potrebno je najmanje 700 potpisa građana, a iz “Našeg prostora” napominju da se ova građanska inicijativa ne protivi izgradnji vjerskih objekata, već da se zadrži postojeće dječje igralište.

I mještani Borika su u knjige primjedaba, koje su nadležni izložili povodom izmjene ovog regulacionog plana, napisali da žele da ostane postojeće igralište koje je potrebno mališanima Borika.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender