24. 11. 2020.
ISIS izdao “jedanaest zapovijesti” za hrišćane

ISIS izdao “jedanaest zapovijesti” za hrišćane

Gužva na sirijskom nebu: Rusi i Amerikanci se dogovorili o pravilima

Dokument čiji pun naziv glasi “Memorandum o uzajamnom razumevanju ministarstava odbrane Rusije i SAD o sprečavanju incidenata i obezbeđivanju sredstava za letove tokom operacije u Siriji” protumačen je kao “pozitivan korak” u ruskom ministarstvu odbrane.

– Ovaj dokument ima važnu upotrebnu vrednost. On reguliše akcije aviona i bespilotnih letelica u vazdušnom prostoru iznad Sirije. Memorandum sadrži pravila i ograničenja kojima će se sprečiti incidenti između vazdušnih snaga Rusije i SAD – saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Čim pomenuti sporazum stupi na snagu, uspostaviće se neprestana komunikacija između ruske i američke vojske.

– Potpisivanje sporazuma pokazuje visok potencijal za saradnju Rusije i SAD, uključujući i polje borbe protiv terorizma – navedeno je iz ministarstva.

Ipak, Rusi naglašavaju da je sporazum “čisto vojne i tehničke prirode” i da on ne menja stav Rusije da svoje vojne akcije u Siriji “sprovodi na zahtev legitimnih vlasti, dok upotreba sile na teritoriji neke zemlje od strane druge zemlje, bez saglasnosti njenih vlasti ili naloga veća UN, predstavlja kršenje međunarodnog prava”.

(Blic)

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender